Ons verhaal

Met een bezoek aan Family Festival 1610 neemt u deel aan de reis in de tijd. Wij nemen u graag mee op de vlucht naar 1610 en het verleden van Burgh-Haamstede.

1610
Toen in 1610 een dam werd geslagen tussen Schouwen en Duivenland veranderde er veel in positieve zin. Een eiland dat niet alleen toegankelijkheid biedt voor mensen, bewoners van omliggende eilanden, vissers en voor landbouw. Maar ook jaren later als toevluchtsoord voor toerisme, watersporters en zonaanbidders.

1910
Zo’n 300 jaar later, na het slaan van de dam tussen de dorpjes Burgh en Haamstede, heeft men opgravingen gedaan na het ontstaan van de dam. Opzoek naar restanten van voorouders, verzonken dorpen en resten van de dam.

1983
Het jaar dat sportcentrum Westerschouwen wordt gebouwd. In Burgh Haamstede wordt een sportlocatie gebouwd die een grote sociale functie krijgt voor scholen, en de lokale sport. Daarbij neemt de receptie van Landal intrek in het gebouw. De parkgasten kunnen hier terecht voor de nodige ontspanning.

2018
Sportcentrum Westerschouwen wordt overgenomen van Stichting Renesse. De nieuwe eigenaar is Resort Haamstede beheer B.V..

2019
Uit bouwkundige rapporten blijkt dat de constructie van de twee sporthallen niet voldoet aan de veiligheid. Deze worden dan ook per direct gesloten. U bent nog wel steeds van harte welkom in ons horeca gedeelte. We nemen u graag mee in onze vlucht naar 1610. Tijdens de vlucht naar 1610 bieden wij een afwisselende programmering aan op activiteiten en horecagebied.

2020
Het jaar dat het nieuwe concept gepresenteerd wordt. Benieuwd naar de ontwikkelingen? Volg ons op Facebook en kom gerust een kijkje nemen bij Family Festival 1610.

Eten & drinken

Geniet van diverse lunch-, borrel- en diner- mogelijkheden tijdens Family Festival 1610.

Activiteiten

Benieuwd hoe het programma van het Family Festival 1610 eruit ziet? Lees dan snel verder in onze agenda.

Reserveren

Direct reserveren voor één van onze activiteiten of een tafeltje boeken?

Menu